Mandje: (Leeg)
Snelle levering
Top kwaliteit rolluiken
Volledige garantie
Veilig online betalen

Knikarmschermen

Er zijn 11 producten

Met een knikarmscherm geniet u van uw terras of tuin zonder dat u daarbij gehinderd wordt door het felle zonlicht en bijbehorende warmte. Knikarmschermen behoren tot de overkoepelende term zonneschermen en worden gekenmerkt door het vrijwel horizontaal gespannen doek. Door de hoogte van het scherm en de geïntegreerde armen - de knikarmen - wordt de doorloop in uw tuin niet belemmerd door palen, armen of doeken.

 • Goedkope knikarmschermen: al vanaf € 579,-*
 • Creëer gemakkelijk een aangename schaduwplek in uw tuin
 • Zowel standaardmaten als maatwerk knikarmschermen
 • Materialen van hoge kwaliteit: bijv. motoren van SOMFY
 • Prijzen zijn inclusief alle benodigdheden voor installatie

* Let op: De getoonde prijzen zijn voor de doe-het-zelver. Installatie is dus niet bij de prijs inbegrepen. Wel inbegrepen zijn: bandopwinder, schakelaar, snoer, stekker en montagemateriaal. Wilt u uw nieuwe knikarmscherm laten inmeten en monteren? Klik hier voor meer informatie.

Alle knikarmschermen

 • Het knikarmscherm Semi Cassette Milaan is een zonnescherm met modern design en ronde vormen. De in het scherm aanwezige oploopnokken tillen bij ingaande beweging de voorbuis op en zorgen ervoor dat het scherm aan de voorzijde perfect sluit. De eventuele motor met doekrek compensatie zorgt ervoor dat het zonnescherm altijd goed ingetrokken wordt.
 • De Semi Cassette Milaan is een knikarmscherm met een modern design en ronde vormen. De in het scherm aanwezige oploopnokken tillen bij de ingaande beweging de voorbuis op en zorgen ervoor dat het zonnescherm aan de voorzijde perfect sluit. De eventuele motor met doekrek compensatie zorgt ervoor dat het scherm altijd goed in getrokken wordt.
 • Het Bodrum knikarmscherm is een echte prijsvechter. Een scherm geheel uitgevoerd in aluminium. Alle bouten en moeren uitgevoerd van roestvrij staal. Een eenvoudig uitgevoerd knikarmscherm maar met een lange levensduur.
 • De Barcelona standaard is leverbaar in zes standaard breedtematen. Het is een cassette knikarmscherm met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Barcelona heeft een achter en onderkant waardoor dit een volledig gesloten cassette scherm is. De bovenkap en voorbuis afgewerkt met zware aluminium zijkappen waardoor het scherm een luxe uitstraling heeft.
 • De cassette Madrid is een multifunctioneel knikarmscherm dat uitblinkt in design en techniek. Door zijn platte uiterlijk, perfecte afwerking en speciale steltechniek is dit scherm vrijwel overal toepasbaar. De techniek is vooruitstrevend, het gehele scherm is kantelbaar tussen de kapsteunen zodat vrijwel elke uitvalshoek probleemloos te realiseren is.
 • De Barcelona maatwerk is op iedere maat (maximaal 550cm breed) te leveren . Het is een cassette knikarmscherm met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Barcelona maatwerk heeft een achter en onderkant waardoor dit een volledig gesloten cassette scherm is. De cassette is leverbaar in 5 kleuren en vrijwel elk doekdesign.
 • De Cyprus is een ouderwets zwaar cassette scherm. Vervaardigd van de beste materialen. Heeft een robuuste kap afgewerkt met zware aluminium afdekkappen. De doekrol wordt ondersteund door een doekrolondersteuning. Ruime doekkeuze. Door de fraaie belijning en robuuste afwerking een absoluut hoogstandje.
 • De cassette Madrid is een multifunctioneel knikarmscherm dat uitblinkt in design en techniek. Door zijn platte uiterlijk, perfecte afwerking en speciale steltechniek is dit scherm vrijwel overal toepasbaar. De techniek is vooruitstrevend, het gehele scherm is kantelbaar tussen de kapsteunen zodat vrijwel elke uitvalshoek probleemloos te realiseren is.
 • De Bilbao is een knikarmscherm met ronde vormen en heeft hierdoor een modern uiterlijk. De in het scherm aanwezige oploopnokken tillen bij de ingaande beweging de voorbuis op en zorgen ervoor dat het scherm aan de voorzijde perfect afsluit. We spreken dan van een Semi Cassette scherm.
 • De Cyprus is een ouderwets zwaar cassette knikarmscherm vervaardigd van de beste materialen. Het heeft een robuuste kap afgewerkt met zware aluminium afdekkappen. De doekrol wordt ondersteund door een doekrol ondersteuning. Ruime doekkeuze. Door de fraaie belijning en robuuste afwerking een absoluut hoogstandje.
 • Het Salsa cassette scherm is een ouderwets zwaar uitgevoerd knikarmscherm. Het multifunctionele zonnescherm is voorzien van langdurig bewezen technieken en blinkt daardoor uit in kwaliteit en perfecte afwerking. Maatwerk zonwering standaard uitgevoerd met elektromotor.

Wat is een knikarmscherm?

Knikarmschermen worden in de volksmond vaak terrassschermen genoemd, omdat dit type zonwering het meest gebruikt wordt om schaduw en koelte te creëren op een terras dat grenst aan een huis. De mogelijkheid om het scherm bijna horizontaal af te stellen biedt als grote voordeel dat uw terras goed begaanbaar blijft, u ondervindt er geen hinder van wanneer u over uw terras loopt. Het doek wordt – als het knikarmscherm uitgeklapt is - op spanning gehouden door de twee knikarmen. Deze bevinden zich aan de linker- en rechterzijde van het scherm en zijn in lengte verstelbaar. Zo kunt u zelf kiezen of u alleen de zon uit uw huis weert of juist uw hele terras in de schaduw wilt.

De voordelen van een knikarmscherm

Het knikarmscherm is een zeer populaire vorm van zonwering. Als u kiest voor een knikarmscherm van Zonweringbestellen.nl, geniet u van de volgende voordelen:

 • Verkrijgbaar in vele maten voor de perfecte hoeveelheid schaduw
 • Knikarmschermen zorgen voor schaduw en koelte in uw tuin én in huis
 • Geen ruimteverlies in uw tuin door de vrije doorloop
 • Het compacte systeem heeft een nette uitstraling
 • Keuze uit diverse kleuren, afstandsbedieningen en de bedieningszijde

Geniet van de beste bescherming tegen licht en warmte

Als u een terras heeft dat gedurende de dag in de zon ligt, ontstaat er zowel binnen als buiten een grote hoeveelheid warmte. Met name in de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen. Met een knikarmscherm schermt u uw terras af, waardoor u ook op warme dagen heerlijk op uw terras kunt vertoeven. Bijkomend voordeel is dat de gecreëerde schaduw er ook voor zorgt dat het in huis niet zo warm wordt.

Een knikarmscherm neemt geen ruimte in beslag

Dankzij de vrije doorloop van een knikarmscherm behoudt u de volledige bewegingsvrijheid in uw tuin. In tegenstelling tot parasols en andere zonneschermen heeft u met een knikarmscherm geen last van palen, armen en doeken die in de weg staan of hangen.

Uitleg over de verschillende cassettes

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, maar ook kunt u kiezen voor het soort cassette. De cassette is de bak die het doek beschermt als het scherm is ingeklapt. Er zijn drie soorten cassettes:

 • De open cassette: deze beschermt het doek niet tegen de regen. Wij adviseren om alleen voor deze cassette te kiezen als het doek niet nat kan worden door regen.
 • De semi-cassette: biedt een betere bescherming tegen water dan de open cassette. De cassette beschermt het doek van uw knikarmscherm aan de bovenkant en zijkant.
 • De gesloten cassette: gaat u voor een gesloten cassette, dan is het doek volledig afgeschermd. Deze optie zorgt voor een extra lange levensduur.

De bedieningsmogelijkheden voor uw knikarmscherm

Bij Zonweringbestellen.nl kunt u bij de meeste knikarmschermen kiezen uit twee bedieningsmethoden. De eerste is de handmatige bediening, bestaande uit een slingerstang die u zelf rond moet draaien om de knikarmen in- en uit te klappen. Het grote voordeel hiervan is dat de stang onderhoudsvrij is.

De tweede optie is een motorische bediening voor extra gebruiksgemak. De motoren die wij verkopen zijn van het Franse topmerk SOMFY; de constante innovaties die het bedrijf doorvoert, zorgen ervoor dat u altijd geniet van de nieuwste technieken voor de bediening van uw knikarmscherm. De hoge kwaliteit van SOMFY-motoren bespaart u onderhoud en garanderen een lange levensduur. U kunt bovendien kiezen voor een afstandsbediening, waarmee u al zittend op uw terras het knikarmscherm in- of uit kunt klappen.

Knikarmschermen voor de doe-het-zelver

In ons assortiment vindt u zeer scherp geprijsde knikarmschermen. De lage prijs heeft twee oorzaken: wij maken de knikarmschermen zelf en het inmeten en de montage van het scherm zitten niet bij de prijs inbegrepen. Onze schermen zijn bedoeld voor doe-het-zelvers; door het zelf te doen bespaart u veel geld!

Laat uw knikarmscherm inmeten en monteren

Wilt u dat wij het inmeten van het scherm en de montage ervan verzorgen? Dan verwijzen wij u graag door naar onze website Wullems.com.

Klantenservice

Heeft u vragen over onze knikarmschermen? Wij helpen u graag met een passend advies. Bel naar 085 301 5261 of mail naar info@zonweringbestellen.nl. U kunt ook een berichtje achterlaten via ons contactformulier, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.