Mandje: (Leeg)

Zonwering voor buiten in de tuin

29 Maart, 2021 11:49

Bij zonwering wordt over het algemeen vooral gedacht aan zonneschermen, zoals knikarmschermen, screens, markiezen en uitvalschermen. Echter zijn er ook soorten zonwering die worden toegepast in de tuin.

Deze zijn vaak erg veelzijdig, omdat ze bijvoorbeeld een mooie schaduwplek in de tuin maken, maar daarnaast ook de zon weren, die normaal gesproken in woningen schijnt. Daarom zetten wij in dit blogbericht buitenzonwering voor in de tuin letterlijk in het zonnetje!

Waarom zonwering in de tuin?

Zonwering wordt vooral in een tuin geplaatst om schaduw of extra schaduw te creëren. Er zijn verschillende typen zonwering die hier uitermate geschikt voor zijn. Vaak dient zonwering in de tuin voor meerdere doeleinden.

Zo creëert u naast de schaduw ook nog een ideale plek in de tuin waar u bijvoorbeeld droog onder kan zitten wanneer het regent.

Soms kan het gedurende de zomermaanden gewoon lekker zijn om buiten te zitten op momenten dat het regent. Veel mensen vinden dit bijvoorbeeld prettig, wanneer het kwik al enkele weken hogere temperaturen aangeeft. Dan is het buiten vaak een stuk koelen en vooral in de avonduren heerlijk vertoeven.

Natuurlijk is het dan nog fijner om droog te kunnen zitten en er zijn dan verschillende soorten zonwering die dit mogelijk maken!

De ideale soorten zonwering voor buiten in de tuin

We nemen zo dadelijk een aantal soorten zonwering voor in de tuin met u door. Uiteraard kunt u bij zonweringbestellen.nl terecht voor alle genoemde soorten. Bij zonweringbestellen.nl vindt u altijd producten van topkwaliteit die jarenlang meegaan!

Naast de kwaliteit zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen, die het aantrekkelijk maken om uw zonwering bij ons te bestellen, maar daar komen wij zo op terug!

Pergola zonwering

Misschien niet zo heel erg bekend qua naam, maar toch zult u dit type zonwering voor buiten vaak tegenkomen. Pergola zonwering kent verschillende voordelen. Een Pergola is een vast type zonwering, dat vooral gebruikt wordt om een mooie zitplek in tuinen de creëren.

Een Pergola kan op verschillende manieren worden geplaatst, maar wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld midden in de tuin een terras aan te leggen. Een Pergola heeft het uiterlijk van een Veranda, hoewel deze vaak tegen of voor de gevel wordt geplaatst en meestal schuin afloopt.

Met een Pergola creëert u de ideale schaduwplek in uw tuin en een heerlijke plek om onder te gaan zitten, ook wanneer het regent!

Het dak van een Pergola kan bestaan uit polycarbonaat platen of uit een doek. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een doek.

Screens zonwering

Screens werden in het begin van dit blogbericht ook al genoemd en zijn natuurlijk ALTIJD een type buitenzonwering, maar meestal niet echt voor in de tuin. Althans, dat wordt vaak gedacht maar screens zijn veelzijdig en er kan meer mee dan ze alleen voor het raam plaatsen!

Screens worden vaak gebruikt als extra zonwering in de tuin en vooral bij Veranda’s worden ze vaak ingezet. Een Veranda heeft vaak alsnog zoninval en dit kan soms als storend worden ervaren tijdens het zitten in de tuin.

Het zonnetje is natuurlijk wel lekker, maar wanneer u bijvoorbeeld achter een laptop zit of een boek leest onder een veranda dan kan zoninval alsnog weleens storend zijn. In dat geval kan een Veranda worden uitgebreid met Veranda screens.

Terrasoverkapping met zonwering

Bij een terrasoverkapping kan zonwering extra uitkomst bieden, wanneer u er echt voor wilt zorgen dat u in de schaduw zit. Voor terrasoverkappingen en veranda’s gaven wij zojuist ook aan dat screen een mooi extraatje kan zijn, maar er zijn meer mogelijkheden.

Bij een terrasoverkapping wil het type dak dat u kiest ook nog weleens een verschil maken. Zo is bij terrasoverkappingen de polycarbonaatplaat erg populair, maar deze platen willen ook nog weleens verschillen.

Sommige platen laten namelijk erg veel zon door, doordat het hier vaak gaat om heldere en transparante platen (gelijk aan glas). Polycarbonaatplaten kunnen transparant zijn, maar ook mat. Uiteraard komt er bij matte platen geen zon doorheen en ontstaat er meer schaduw.

Hoewel polycarbonaat erg populair is, wordt er ook vaak gekozen voor een doek. Dit houdt ook de zon tegen en heeft als extra eigenschap dat er lucht doorheen kan, waardoor het onder een terrasoverkapping minder benauwd wordt (vooral wanneer deze aan de zijkanten ook gesloten is).

Serre Zonwering

Een Serre wordt vaak gezien als een aanbouw, doordat deze vrijwel altijd geheel dicht is rondom. Serre’s worden voorzien van glas aan de buitenkant, waardoor ze aan de ene kant veel zonlicht doorlaten en aan de andere kant (in uw woning) veel zonlicht wegnemen.

Natuurlijk is het heerlijk om in een serre te zitten, maar deze kan ook broeierig worden tijdens de zomermaanden. Dit heeft vaak te maken met de zon die er gedurende de dag naar binnen schijnt. Daarom wordt bij een Serre ook vaak gekozen voor zonwering en ook hier is screens zonwering weer een veel gekozen oplossing!

Met screens kunt u de lichtinval perfect regelen en blijf het in uw serre een stuk koeler. Screens worden ingezet voor de zijkanten van een Serre, maar worden vaak ook tegen het schuine dak geplaatst, om de lichtinval van bovenaf ook nog te kunnen regelen.

Zonwering Veranda

We hadden het eerder al over de Veranda, maar weet u, dat een Veranda zelf ook eigenlijk al een soort zonwering is? Een Veranda wordt namelijk meestal tegen de gevel geplaatst en dan ook voor het raam, waardoor er minder zon binnen in uw woning komt.

Natuurlijk komt het ook voor, dat de zon dan net onder de veranda schijnt en hier zijn wederom screens een perfecte oplossing. Doordat er geleiders worden bevestigd bij een Veranda, kan de lichtinval perfect geregeld worden. Hierdoor blijft het koel onder uw Veranda en in uw woning.

Bij Veranda’s zijn ritsscreens een type zonwering dat vaak gekozen wordt. Dit heeft uiteraard te maken met de prijs en tevens met de effectiviteit!

Buitenzonwering van zonweringbestellen.nl

Voor alle bovenstaande soorten zonwering kunt u bij zonweringbestellen.nl terecht. Eerder in dit blogbericht gaven wij al aan dat het bestellen via onze webwinkel enkele voordelen met zich meebrengt en hier willen wij dan ook nog graag even op terugkomen.

Prijs & kwaliteitsverhouding

Bij zonweringbestellen.nl profiteert u van een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Wij werken al ruim 30 jaar samen met onze leveranciers, waardoor wij zonwering op maat inkopen tegen scherpe prijzen en van de hoogste kwaliteit.

Het resultaat hiervan is, dat u bij zonweringbestellen.nl A-klasse zonwering kunt kopen tegen groothandelsprijzen!

Thuisbezorgd door zonweringbestellen.nl

Nog een ding waar wij trots op zijn! Wij hebben een eigen bezorgteam, dat persoonlijk bij u langskomt om uw zonwering af te leveren! Hierdoor kunnen wij onze producten ook goedkoper bij u laten bezorgen en zorgvuldiger!

GEEN garantie tot aan de deur

Ondanks de lage prijzen, bezuinigen wij niet op garantie! Daarom zijn al onze soorten buitenzonwering voorzien van een fabrieksgarantie van 5 jaar!

Wij vergeten u dus niet en ook niet wanneer er onverhoopt iets niet helemaal werkt zoals dat moet! Onze producten zijn voorzien van goede garantievoorwaarden en hiermee willen wij een signaal afgeven over de kwaliteit van onze producten!

Wij hopen dat u door middel van dit blogbericht meer te weten bent gekomen over zonwering voor buiten in de tuin. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch, per e-mail of via de livechat/whatsapp.

Ook daarom zonweringbestellen.nl

  • Goede garantievoorwaarden
  • Voordelig bij u thuisbezorgd
  • Altijd de beste kwaliteit zonwering
  • De laagste prijzen van Nederland
< Screens zonwering – ideaal voor de zomer! Waarom kiezen voor een elektrische zonnescherm? >